Economia 22/09/2011

Patacada a les borses mundials

L'Íbex tanca amb una caiguda del 4,62%, en línia amb els números vermells als principals parquets europeus per la por a una nova recessió

Ara
1 min

BarcelonaL'Íbex-35 s'ha acabat enfonsant un 4,62%, en la línia de les caigudes de la resta de selectius europeus, també al voltant del 5%. La percepció de que una nova recessió ja és aquí s'ha endut, un cop més, per endavant les borses. Els dos detonants van ser la injecció de liquiditat anunciada ahir per la Reserva Federal dels Estats Units per estimular l'economia (que no han convençut els inversors) i l'escenari complicat que va pintar l'FMI pel que fa al sistema financer.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El selectiu espanyol ha perdut els 8.000 punts, de fet, ha quedat en 7.830,8. L'obertura al migdia de la borsa de Nova York ha confirmat els pitjors temors. Wall Street ha iniciat la sessió amb pèrdues del 3%, que a hores d'ara ja s'apropen al 4%.

L'FMI va alertar ahir d'un possible col·lapse del sistema bancari europeu per la seva exposició al deute dels països perifèrics, el mateix dia que la FED va fer pública una nova ronda d'estímuls per a l'economia.

En concret, el tresor nord-americà va plantejar un bescanvi de bons a curt termini per altres de més llarg termini per un total 293.000 milions d'euros. La mesura persegueix injectar liquiditat per reactivar l'economia.

D'altra banda, la prima de risc espanyola ha superat els 370 punts a primera hora del matí, mentre que la italiana s'ha disparat per damunt dels 400.

stats