FISCALITAT
Economia 16/02/2011

Brussel·les exigeix a Espanya que rebaixi els impostos de successions i donacions als estrangers

Els no residents han de pagar més i això suposa, segons la CE, una violació de les normes de lliure circulació de treballadors i capitals

Redacció
1 min

BarcelonaLa Comissió Europea ha exigit a Espanya que equipari els impostos de successions i donacions que han de pagar les persones no residents al mateix nivell que les persones amb nacionalitat espanyola. Actualment, l'Estat imposa una càrrega fiscal superior als no residents i als actius que estan situats a l'estranger. La CE considera que això és incompatible amb les normes de lliure circulació de treballadors i capitals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La CE alerta que, si no rep una resposta satisfactòria en dos mesos, podria portar el cas al Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

A Espanya, successions i donacions són dos impostos que estan regulats tant per l'Estat com per les comunitats autònomes. En aquestes últimes, són més baixos que quan estan regulats per l'Estat. Quan els no residents han de pagar-los, la normativa que preval és la de l'Estat, de manera que això els suposa una discriminació de facto perquè acaben pagant més. "Com a conseqüència, els contribuents han de pagar més impostos que si visquessin a Espanya o si fossin béns situats al territori espanyol", ha dit la CE en un comunicat.

stats