Economia 13/06/2012

Inditex factura un 30% més en el primer trimestre tot i la crisi

La companyia propietària de Zara té un benefici net de 432 milions en tres mesos

Efe
2 min

MadridEl grup Inditex, propietari de Zara, va aconseguir un benefici net de 432 milions d'euros en el seu primer trimestre fiscal –de febrer a abril–, fet que suposa un increment del 30% respecte al mateix període de l'any anterior, gràcies a l'augment de les vendes i millores en l'eficiència.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El grup fundat per Amancio Ortega va facturar 3.416 milions d'euros, el 15% més, i el seu resultat operatiu (ebitda) va millorar el 27%, fins als 764 milions d'euros, ha informat avui la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) en un comunicat.

La companyia ha ressaltat el seu "estricte" control de despeses operatives, que van créixer el 13%, principalment com a resultat de les noves botigues obertes durant el període, entre les quals destaca una de Zara a la Cinquena Avinguda de Nova York.

El marge brut es va situar en 2.058 milions d'euros, fet que suposa una millora del 18% respecte al primer trimestre del 2011, i va aconseguir el 60,2% de les vendes, davant del 58,8% d'un any abans.

Actualment, Inditex és present a 85 països, després de les obertures a l'abril a Geòrgia i Bòsnia, i a l'Equador al maig, la qual cosa reflecteix el seu "abast total", segons la companyia. Inditex ha avançat que al setembre Zara començarà a vendre a través d'internet a la Xina.

Per ara, es pot comprar moda de la cadena a través de botigues virtuals a 16 països europeus, els Estats Units i el Japó.

Al tancament d'abril, el grup comptava amb 5.618 botigues després de comptabilitzar 91 obertures netes en 26 mercats, enfront de les 110 que va realitzar en el primer trimestre de l'exercici fiscal anterior.

Per al segon trimestre, Inditex ha assenyalat que entre l'1 de febrer i el 10 de juny les vendes a tipus de canvi constants han augmentat un 14% respecte al mateix període de l'any anterior.

D'altra banda, el consell d'administració d'Inditex ha acordat el nomenament per cooptació com a conseller de José Arnau Serra, després que hagi presentat la dimissió Francisco Luzón López.

stats