ENERGIA
Economia 08/01/2011

Indústria dóna llum verda als darrers punts de la interconnexió amb França

El ministeri autoritza a Red Eléctrica la construcció de l'estació conversora i la línia subterrània fins la frontera

Agències
1 min

BarcelonaEl ministeri d'Indústria ha autoritzat a Red Eléctrica (REE) la construcció de l'estació conversora de Santa Llogaia i la línia subterrània de corrent contínua entre aquest municipi i la frontera francesa. D'aquesta manera, s'esvaeixen els darrers dubtes sobre el pla d'interconnexió amb França. La nova línia estarà soterrada i anirà en corrent contínua. La seva entrada en funcionament el 2014 duplicarà la capacitat d'intercanvi d'electricitat amb França, que passarà del 3% al 6%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El ministeri d'Indústria creu que l'aprovació de l'estació conversora i la línia és una fita del projecte, ja que donarà seguretat al subministrament d'electricitat dels dos països. A més, permetrà l'alimentació del Tren d'Alta Velocitat i la integració de la producció eòlica, alhora que assegurarà el subministrament de l'àrea nord-est de Catalunya i els pirineus orientals.

A l'espera de l'emissió de les de les autoritzacions administratives, REE i la seva homòloga francesa RTE segueixen amb el desenvolupament del projecte. La societat conjunta formada per aquestes dues empreses, Inelfe, ja va adjudicar a finals de l'any passat els contractes de construcció de la línia subterrània a Siemens i Prysmian. Aquests contractes ja suposen 60% d'un pressupost de 700 milions d'euros.

stats