MERCATS
Economia 24/05/2012

Investiguen irregularitats en l'OPV de Facebook

Dani Sánchez Ugart
1 min
Imatge de Times Square el dia de la sortida a la borsa de Facebook.

BARCELONA.El principal banc col·locador en la sortida a la borsa de Facebook, Morgan Stanley, va rebre ahir una demanda col·lectiva de diversos inversors i una citació judicial del regulador del mercat de Massachusetts que investiga presumptes irregularitats en el llançament de l'oferta pública de venda (OPV). El banc va enviar un avís a alguns inversors institucionals interessats a comprar accions de la xarxa social en què els alertava que els ingressos de Facebook serien més baixos dels previstos, mentre que altres clients desconeixien aquesta previsió.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els demandants els acusen d'ocultar la situació real de l'empresa, que, segons entenen, aleshores "ja experimentava" retrocessos en els ingressos.

L'avís va arribar poc després que Facebook, Morgan Stanley i la resta de col·locadors decidissin augmentar el preu de cada acció a 38 dòlars i incrementar un 25% el nombre de títols a la venda. La col·locadora es va defensar argumentant que es van seguir "els procediments que marca la llei" i els mateixos que per a altres operacions del mateix tipus, però els demandants consideren que la informació que es va "ocultar" ha ocasionat al conjunt d'inversors pèrdues de 2.500 milions de dòlars (1.986 milions d'euros).

Els títols de Facebook van perdre el 18% del valor en els primers tres dies de cotització, tot i que ahir van remuntar un lleuger 3,2%.

stats