BANCS
Economia 11/05/2012

JPMorgan Chase reconeix que va perdre 2.000 milions de dòlars per un error "majúscul"

El diari 'The Wall Street Journal' assenyala que el responsable podria ser un corredor de la borsa de l'entitat a Londres

Efe
1 min

Nova YorkEl banc més gran d'Estats Units per actius, el JPMorgan Chase, ha reconegut un error "majúscul" que li va suposar unes pèrdues d'almenys 2.000 milions de dòlars. Avui, en les operacions electròniques prèvies a l'obertura de la borsa de Nova York, el valor de les seves accions ha caigut gairebé un 8,5%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'entitat financera va anunciar ahir, a través d'un document presentat davant la Comissió de Mercats de Valors de Nova York, que una sèrie d'errors en les seves operacions de derivats van propiciar unes pèrdues d'almenys 2.000 milions de dòlars.

El conseller delegat de la companyia, James Dimon, va qualificar els errors de "majúsculs' i d'haver sigut una estratègia d'inversió en les seves operacions de derivats "incompetent". Tot i així, va assegurar que la firma "reconeixerà" el problema, "l'arreglarà i passarà pàgina".

El diari 'The Wall Street Journal' explica que aquests errors els podria haver comès un corredor de borsa de JPMorgan Chase a Londres, conegut com "la balena de Londres". Segons la publicació, hauria realitzat grans apostes per "una recuperació econòmica sostinguda per una complexa xarxa d'inversions lligades al valor de bons corporatius".

stats