Economia 02/04/2013

Ja es pot demanar i confirmar l'esborrany de la declaració de la renda del 2012

Aquest dimarts comença el termini per demanar l'esborrany de la declaració, que s'ha de presentar abans de l'1 de juliol

Efe
1 min
Pàgina web de l'Agència Tributària

MadridDes d'aquest dimarts i fins a l'1 de juliol els contribuents poden demanar i confirmar l'esborrany o les dades fiscals de la declaració de la renda del 2012 per mitjans telemàtics, en el portal web de l'Agència Tributària.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per obtenir el número de referència que els permeti accedir per internet al seu esborrany, els contribuents han de comunicar el seu NIF, l'import de la casella 620 de la declaració de la Renda del 2011 i el número del telèfon mòbil al qual desitgin rebre un SMS amb el número de referència.

Les gestions per modificar o confirmar l'esborrany es poden fer per mitjans telemàtics, per telèfon (901 200 345) i personalment en qualsevol delegació de l'Agència Tributària.

Una de les novetats d'aquest exercici és l'ampliació de les persones que poden obtenir l'esborrany de declaració.

Així, aquest any podran demanar-lo els que rebin la renda bàsica d'emancipació o subvencions, excepte els que tinguin la consideració de rendiments d'activitats econòmiques.

També s'afegeix un altre requisit, com les pèrdues patrimonials derivades de la transmissió o el reemborsament a títol onerós d'accions o participacions representatives del capital o patrimoni de les institucions d'inversió col·lectiva.

A més, podran demanar l'esborrany els contribuents amb rendiments de capital mobiliari i immobiliari obtinguts per entitats en règim d'atribució de rendes, quan s'hagin atribuït als socis, hereus o partícips.

Així mateix, hi ha una modificació en la imputació de rendes immobiliàries sempre que procedeixin de, com a màxim, vuit immobles, enfront dels dos que marcava l'exercici anterior.

stats