ECONOMIA
Economia 01/03/2012

El govern espanyol creu que només podrà esgarrapar "unes dècimes" de l'objectiu de dèficit

Rajoy té una reunió clau aquesta tarda a Brussel·les. Els caps d'estat i de govern de la UE analitzaran la situació de la crisi. Espanya pressiona perquè es revisi l'objectiu de dèficit

Ara
1 min

BarcelonaEl ministre d'Afers Exteriors i de Cooperació, José Manuel García-Margallo, ha admès que el govern espanyol només pot aspirar que la UE rebaixi "unes dècimes" l'objectiu de dèficit per al 2012. A tot estirar "es podria aspirar a dècimes ", ha dit García-Margallo en declaracions a 'Los desayunos de TVE'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El ministre ha assegurat que l'executiu de Mariano Rajoy no ha demanat de moment "cap tipus de flexibilitat" a la meta del dèficit, i ha negat que hi hagi malestar entre els socis europeus pel desig d'Espanya que s'aconsegueixi aquesta rebaixa.

Reunió clau per a Rajoy a Brussel·les

Els caps d'estat i de govern de la UE es reuneixen aquest dijous a Brussel·les. Analitzaran la situació de la crisi i les mesures per sortir-ne. És una reunió important per a Mariano Rajoy, que pressiona els líders europeus perquè revisin l'objectiu de dèficit. Grècia, Irlanda, Itàlia i Portugal se sumen a la petició. Abans, però, Brussel·les reclama al president espanyol que presenti els pressupostos i detalli quins ajustos aplicarà.

stats