Economia 28/09/2011

Josef Ajram, 'broker' català: “La fiscalitat en operacions borsàries és un xollo”

L'agent borsari assegura que el fons del discurs d'Alessio Rastani, protagonista de l'entrevista polèmica a la BBC, “és molt encertat, malgrat les formes”, i considera que és un “toc d'alerta sobre cap a on van les coses”

Ara
2 min
Josef Ajram

BarcelonaEl broker català Josef Ajram assegura que “la fiscalitat en operacions borsàries és un xollo”, ja que estableix que has de pagar un 21% “guanyis el que guanyis”, la qual cosa suposa que “has de pagar més per treballar que per jugar en borsa”.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una entrevista a El món a RAC1, l'agent borsari ha assegurat que el fons del discurs d'Alessio Rastani, protagonista de l'entrevista polèmica a la BBC, “és molt encertat, malgrat les formes”, i considera que és un “toc d'alerta sobre cap a on van les coses”. Ajram subratlla que les pràctiques citades pel broker anglès “es fan i les fem”, i assegura que “políticament està permès guanyar diners així”.

Respecte al discurs de Rastani, Ajram discrepa en què “molta gent perdrà els estalvis en l'actual crisi”, però en canvi està d'acord en què “poca gent guanyarà molts diners” amb la recessió europea. L'agent borsari català explica que la por d'un país es mesura amb l'indicador CDS –que indica el cost d'assegurar el deute d'un país– i aquest pot fer que “assegurar un deute com el d'Espanya” costi molt més que “assegurar el d'un país com el Líban”.

Ajram subratlla que ell “no desitja una recessió” com el seu homòleg anglès, perquè la seva activitat borsària es basa en “comprar i vendre el mateix dia”, però reconeix que ha aprofitat “la volatilitat i les constants oscil·lacions del mercat” per treure'n un rèdit econòmic, tenint en compte que “és més fàcil” fer-ho “quan la borsa baixa”.

El broker anglès Alessio Rastani va ser el protagonista d'una polèmica entrevista a la BBC aquest dilluns, en què assegurava “somniar cada nit amb una nova recessió” per poder-hi guanyar diners. Les seves paraules van generar un fort rebombori i els rumors sobre la falsedat de la seva figura van començar-se a escampar per la xarxa. Xavier Sala Martín, economista català, va qualificar l'entrevista de “gol” colat a la BBC, en una piulada a Twitter en què compara Rastani amb el personatge de Borat. La cadena britànica va sortir al pas de la controvèrsia generada per assegurar que es tractava d'una entrevista real.

El mateix Rastani ha posat el punt final a la polèmica, i en unes declaracions al diari britànic The Telegraph es qualifica a ell mateix de "xarlatà" i subratlla que amb l'entrevista buscava "notorietat mediàtica". El broker assegura que inverteix "per afició" i afegeix que les seves operacions borsàries no són un negoci. No obstant això, es ratifica en les seves declaracions i assegura que es creu "totes i cadascuna" de les paraules que va dir.

stats