Economia 19/02/2012

Josep Maria Álvarez: “No demanem una vaga general sinó l'obertura d'un procés negociador”

Les quatre capitals catalanes i Tortosa han acollit manifestacions contra la reforma laboral. La de Barcelona ha sortit de passeig de Gràcia

àlex Font Manté / Vicenç Moliné
1 min
Josep Maria Àlvarez parla des de la capçalera de la manifestació

BarcelonaEl secretari general d'UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha assegurat aquest diumenge que no es plantegen convocar una vaga general "tot i que hi hauria condicions per convocar-la", sinó que reclamen l'obertura d'un procés negociador per pactar la nova reforma laboral.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Álvarez ha assegurat que per la via de les esmenes es pot modificar substancialment la nova llei quan aquesta es tramiti al Congrés. A l'inici de la manifestació contra la reforma laboral, que s'ha celebrat al passeig de Gràcia, els sindicats han assegurat que aquesta passarà a la història de Catalunya. Paral·lelament, s'estan celebrant diferents convocatòries per tot l'Estat.

Tant la UGT com CCOO consideren que la reforma laboral és inútil perquè no servirà per reduir l'atur. "Aquesta reforma no ens porta enlloc", ha afirmat Joan Carles Gallego, secretari general de Comissions Obreres a Catalunya.

La manifestació principal ha estat seguida des del seu inici per una marxa alternativa organitzada per diversos moviments del 15M. Encapçalats pels autodenominats iaioflautes i un petit camió amb música i altaveus per difondre les consignes, han corejat eslógans clàssics del moviment dels indignats, amb els polítics i el sector financer com a diana de les crítiques. Amb diversos grups en defensa dels CAPs i els centres educatius, hi predominaven les pancartes reclamant una sanitat i una educació pública de qualitat.

stats