Economia 10/03/2011

Reunió entre Aena i els sindicats per mirar de desconvocar la vaga

La companyia adduirà els possibles perjudicis de les aturades per provar d'arribar a un acord amb els sindicats convocants

Redacció
2 min

BarcelonaEls representants d'Aena i els sindicats CCOO, UGT i USO estan reunits des de les 10 del matí per mirar d'evitar les 22 jornades de vaga dels treballadors dels aeroports. Els representants dels treballadors creuen que els seus llocs de treball perillen per les intencions de l'executiu espanyol de privatitzar parcialment els aeroports. El sector turístic i hostaler està preocupat perquè aquesta convocatòria pot ensorrar la temporada.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El ministre de Foment, José Blanco, ha promès que el seu executiu farà "tots els esforços" necessaris perquè els sindicats d'Aena desconvoquin la vaga aquesta setmana mateix. Blanco va voler tranquil·litzar ahir les persones que vulguin agafar vols aquelles dates i es va mostrar confiat que s'arribarà a un acord amb els treballadors d'Aena.

En la mateixa línia es va expressar també Juan Ignacio Lema, president d'Aena. En declaracions a RAC1, Lema va assegurar que es farien "tots els esforços possibles" per arribar a un acord i que confiava que la vaga finalment es desconvocaria, a més de prometre als treballadors convocants que les seves condicions laborals es mantindran i que no hi haurà reducció d'ocupació. D'altra banda, Manuel Caro, portaveu de CCOO a Aena, tot i reconèixer que els usuaris no s'ho mereixen, va assegurar a Catalunya Ràdio que no es creu que els seus llocs de treball no perillin i que mantindran els vint-i-dos dies de vaga si cal. D'altra banda, des de l'Associació Catalana d'Agències de Viatge (ACAV) es va demanar celeritat als agents implicats en el conflicte, ja que "no podem esperar al dia abans perquè la gent tingui seguretat sobre el seu viatge". Els empresaris pressionen Blanco perquè freni la vaga, tal com s'explica en aquest article de l'ARA Premium.

La vaga agafarà cinc dies d'abril –entre els quals hi haurà el dimecres, dijous i diumenge de Setmana Santa–, cinc més de maig, tres de juny, sis de juliol i tres d'agost. Concretament, els dies 20, 21, 24, 25 i 30 d'abril; 2, 14, 15, 19 i 20 de maig; 13, 23 i 30 de juny; 1, 2, 3, 4, 15 i 31 de juliol, i 1, 15 i 31 d'agost.

stats