TRIBUNALS
Economia 07/09/2011

La Justícia suspèn la condemna del conseller delegat del Santander Alfredo Sáenz

L'Audiència de Barcelona està a l'espera de si el govern espanyol li concedeix l'indult

Redacció
1 min

BarcelonaL'Audiència de Barcelona ha suspès l'execució de la condemna al conseller delegat del Banco Santander Alfredo Sáenz, segons publica el diari El País. Sáenz havia estat condemnat pel Tribunal Suprem a tres anys de presó i a la seva suspensió per exercir de banquer perquè el considerava culpable d'acusació falsa contra diversos deutors de Banesto quan presidia aquesta entitat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Sáenz va recórrer aquesta sentència davant del Tribunal Constitucional i va demanar l'indult al ministeri de Justícia. El conseller delegat del Banco Santander també va requerir que no s'anotés la condemna al registre, per evitar que la seva "honorabilitat" quedés malmesa. Per exercir de banquer és indispensable tenir un expedient net.

L'Audiència de Barcelona ha decidit escoltar Sáenz i ha suspès la pena, però ha rebutjat no inscriure la condemna al registre. Per tant, per continuar exercint de banquer, Alfredo Sáenz està pendent de l'opinió del Banc d'Espanya sobre si la seva honorabilitat ha quedat tacada. Sáenz compta amb el suport del president de l'entitat, Emilio Botín.

stats