DESCONFIANÇA
Economia 21/06/2012

Krugman: "Si jo fos els mercats, tampoc confiaria en Rajoy"

Ara
1 min
Krugman: "Si jo fos els mercats, tampoc confiaria en Rajoy"

BARCELONA.El premi Nobel d'economia Paul Krugman torna a renyar el govern espanyol per la incapacitat de presentar un pla creïble que generi confiança en la superació de la crisi d'Espanya. "Si jo fos els mercats, tampoc confiaria en Rajoy", assegura l'economista en una entrevista que s'avançava ahir en l'edició espanyola de Vanity Fair i que es publica íntegrament avui.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Krugman acusa el president de l'executiu, Mariano Rajoy, de no tenir cap estratègia. "Sembla que el públic tampoc està convençut que tingui un pla de recuperació, i no s'equivoca perquè no el té", assegura el columnista de The New York Times , que encara veu a Espanya un risc que la crisi derivi en un corralito si no es redreça la pressió dels mercats. La recepta per superar la crisi, diu, passa per una "llarga devaluació interna".

L'expert no veu diferències entre l'actual president del govern i el seu predecessor en el càrrec, José Luis Rodríguez Zapatero. "No veig canvi entre Zapatero i Rajoy. Espanya ha perdut sobirania econòmica", afegeix en l'entrevista. Retreu l'estratègia del govern del PP de no parlar clar i de manera "realista" sobre el futur i es defensa dels que el critiquen pels seus mals auguris sobre Espanya: "No sóc un funcionari del govern i les meves paraules tenen el pes que se'ls vulgui donar".

stats