Economia 06/07/2012

El govern espanyol llança un pla de foment de l'ocupació per valor de 1.318 milions

La majoria dels fons es destinaran a la formació

Joan Faus
1 min
Soraya Sáenz de Santamaría, aquest divendres / EFE

MadridEl consell de ministres ha aprovat aquest divendres un pla de foment de l'ocupació per valor de 1.318 milions d'euros, en el qual participaran les comunitats autònomes, segons ha anunciat la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La major part dels fons del pla anual de política d'ocupació estan destinats al foment de la formació, per valor de 996 milions, i al foment de l'ocupació (318 milions). Sáenz de Santamaría ha explicat, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, que per primer cop es farà un seguiment dels fons per controlar que siguin ben utilitzats i que el pla té quatre objectius: reduir la taxa d'atur juvenil, donar suport als emprenedors, impulsar la col·laboració publicoprivada i lluitar contra el frau.

D'altra banda, la vicepresidenta ha anunciat els primers resultats del pla de l'executiu de reduir la despesa dels més de 57.000 immobles que són patrimoni de l'Estat. Ha assegurat que s'ha obtingut un estalvi de 17 milions en la resolució de 61 contractes i la negociació a la baixa de 68 contractes. En la mateixa línia, ha avançat que el govern no llogarà espais privats per celebrar esdeveniments, sinó que utilitzarà les instal·lacions estatals.

stats