Economia 07/02/2012

El govern espanyol vol que es pugui seguir treballant mentre es cobra la jubilació

La ministra de Treball vol “apropar l'edat de jubilació a l'edat real”

Joan Faus
1 min

MadridLa ministra de Treball, Fátima Báñez, ha parlat a favor de poder seguir treballant mentre es cobra una part de la pensió de jubilació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la seva compareixença al Congrés de Diputats, Báñez ha donat suport a la idea de disminuir la utilització de les prejubilacions, “llevat circumstàncies excepcionals”, i “apropar l'edat de jubilació a l'edat real”. La ministra ha explicat que al juny del 2010, l'edat real de jubilació era de 62,82 anys per a tot el sistema, i de 63,39 en el règim general. Báñez ha lamentat que només un 6% de les persones decideixen seguir treballant després dels 65 anys i que més del 50% de les noves jubilacions es produeixen abans dels 65 anys.

En aquest sentit, ha denunciat la “pràctica abusiva” d'utilitzar la prestació per desocupació com un “mecanisme de jubilació encoberta”, ja que el 25% dels treballadors que accedeixen a la jubilació provenen de l'atur.

També ha advocat perquè el valor de les pensions sigui “més proporcional” a les cotitzacions de tota la vida laboral. La ministra ha dit que malgrat que la revaloració de l'1% en les pensions per al 2012 ha beneficiat gairebé 12 milions de pensionistes, per a llarg termini calen mesures que assegurin la sostenibilitat del sistema. Ha apostat per tractar

stats