Economia 04/07/2012

L'Audiència Nacional imputa Rato, Acebes, Olivas i més d'una trentena consellers de Bankia

El tribunal investigarà la denúncia per estafa contra l'antic consell d'administració. La querella la va presentar UPyD

Efe
1 min
DEL FONS MONETARI INTERNACIONAL A BANKIA A principis de maig, Rodrigo Rato, aleshores president de Bankia, va assegurar que el banc estava en una situació de "gran robustesa, tant pel que fa a la solvència com a la liquiditat". El 2004 va ser elegit màxim dirigent de l'FMI després de guanyar-se un gran prestigi pels seus vuit anys com a ministre d'Economia amb José María Aznar.

MadridL'Audiència Nacional ha admès aquest dimecres la querella presentada per UPyD contra Bankia i ha citat com a imputats l'expresident de l'entitat, Rodrigo Rato, i més d'una trentena de consellers del grup i la seva matriu, BFA, entre ells José Luis Olivas, expresident de Bancaixa, i l'exministre Ángel Acebes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons han informat fonts jurídiques, el jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu, titular del jutjat d'instrucció número 4, ha adoptat aquesta decisió després que Anticorrupció informés a favor de la querella que UPyD va presentar per estafa i altres delictes contra tots els membres del consell d'administració de Bankia i la seva matriu, BFA, quan la primera va sortir a borsa.

A més, UPyD havia sol·licitat com a mesura cautelar la intervenció judicial de Bankia i BFA, que consistiria a substituir els actuals gestors de les entitats per un administrador que només rendiria comptes davant dels tribunals.

stats