Economia 09/07/2012

L'ERO de Comsa s'amplia fins a afectar 430 treballadors

Els sindicats han informat de l'augment de 132 treballadors després d'una reunió amb l'empresa aquest dilluns

Efe
2 min
Josep Miarnau, conseller delegat de Comsa Emte.

BarcelonaL'empresa Comsa SAU, del grup constructor Comsa-Emte, ha presentat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per acomiadar, en un període de 6 mesos, 430 persones a tot Espanya, fet que suposa el 36% de la seva plantilla, segons informa el comitè d'empresa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'empresa, que justifica els acomiadaments per causes productives i organitzatives, farà efectiva la reducció de plantilla en els pròxims 6 mesos i, segons el comitè d'empresa, 298 dels treballadors afectats compten amb contracte indefinit, mentre que els 132 restants són temporals.

En un primer comunicat, els sindicats van informar que la companyia constructora presentaria un ERO per acomiadar 298 persones, una xifra que ha augmentat substancialment després de la reunió del passat 5 de juliol entre els representants dels treballadors i la direcció, quan aquesta va comunicar que 132 treballadors temporals tampoc renovarien el seu contracte.

Comsa SAU és una de les societats de l'àrea d'infraestructures del grup català Comsa-Emte, que es dedica també al sector de l'enginyeria i els sistemes, el medi ambient, els serveis i la logística, les concessions o les energies renovables.

Segons fonts sindicals, Comsa SAU, dedicada a la construcció i manteniment de línies ferroviàries, carreteres o ports, entre d'altres activitats, i que té centres de treball en més de 40 províncies espanyoles, vol aplicar l'ERO "globalment".

Encara que el grup no facilita els comptes detallats de cadascuna de les seves societats, les empreses de l'àrea d'infraestructures de Comsa-Emte van facturar 1.384 milions d'euros el 2011, un 31% més, si bé el 49% del negoci el 2011 ja va provenir de l'estranger, quan l'any anterior suposava només el 23%.

El grup Comsa-Emte, presidit per Jorge Miarnau i el vicepresident del qual és Carles Sumarroca, és fruit de la unió, el 2009, de les companyies de construcció Comsa i d'enginyeria Emte, i és el vuitè grup espanyol d'infraestructures i el segon no cotitzat a borsa.

El grup català Comsa Emte, especialitzat en infraestructures i tecnologia, va tancar 2011 amb unes vendes consolidades de 2.158 milions d'euros, un 21% més que el 2010, per l'impuls del negoci internacional i el creixement dels negocis vinculats a transport i logística.

Comsa Emte ha obtingut en l'últim any nombrosos projectes rellevants, com la modernització de diverses carreteres de Mèxic, la construcció del metro d'Ankara (Turquia) o les obres d'urbanització de la instal·lació més gran del món de fusió nuclear, a França, l'ITER.

stats