ECONOMIA
Economia 13/07/2012

L'Estat privatitzarà el Cesce, l'empresa pública d'assegurances de crèdit a l'exportació

Luis de Guindos, matisa que es privatitzarà la Companyia Espanyola d'Assegurances de Crèdit (Cesce), l'entitat pública que ajuda les empreses a exportar. També fusionarà Invest in Spain dins l'Icex

T. G.
1 min

BarcelonaUna de les propostes que s'esperava del consell de ministres era la supressió d'empreses públiques. Al final, les expectatives s'han complert molt a mitges, perquè el ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha anunciat la privatització d'una sola empresa i l'absorció d'una altra. L'Estat vol vendre la Companyia espanyola d'Assegurances de Crèdit (Cesce), un organisme que canalitza les ajudes d'assegurança de crèdit (per facilitar el cobrament de les comandes a l'estranger).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De Guindos ha justificat aquesta mesura que està "en línia amb d'altres països europeus". Això si, ha concretat que de produir-se aquesta venda, l'Estat mantindrà la titularitat de l'activitat del Cesce centrada en la "cobertura del risc polític", és a dir, la reassegurança del deute sobirà espanyol. Més endavant, De Guindos ha explicat que la societat Invest In Spain, l'entitat dedicada a captar inversió estrangera, s'integrarà dins el paraigües de l'Institut Espanyol de Crèdit Exterior (Icex).

stats