Economia 11/05/2012

L'Estat subhastarà Bankia abans de tres anys

L'entitat nacionalitzada serà venuda en una subhasta competitiva

Efe
1 min

MadridL'estat espanyol està obligat per llei a desfer-se de la seva participació a la matriu de Bankia, Banco Financiero y de Ahorros (BFA), que ha sigut nacionalitzat aquesta setmana, abans de tres anys, i ho farà mitjançant una subhasta competitiva, segons han indicat avui fonts del ministeri d'Economia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La presència del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) en el capital de BFA tindrà, per tant, un caràcter temporal i haurà d'acabar abans de tres anys, a mitjans de 2015, segons estableix el reial decret de reforma del sistema financer aprovat el febrer passat.

La primera decisió que va adoptar el nou president del grup, José Ignácio Goirigolzarri, després de prendre possessió del càrrec en substitució de Rodrigo Rato, aquesta mateixa setmana, va ser sotmetre al consell d'administració la conversió en accions del préstec de 4.465 milions que els va concedir el FROB l'any 2010.

Aquesta acció suposa a la pràctica la nacionalització del grup financer, ja que el FROB passarà a tenir gairebé el 100% del capital de BFA i controlarà, per tant, el 45% de Bankia, que afronta a partir d'ara un procés de reestructuració.

Tot i això, l'estat espanyol haurà de vendre aquesta participació en un procés competitiu, semblant al que s'ha realitzat en la subhasta de la Caja de Ahorros del Mediterráneo, que va guanyar el Banc de Sabadell, i en el cas d'Unnim, que ha caigut en mans del BBVA.

Serà un procés que permetrà a la banca espanyola licitar per una de les grans entitats del país, la quarta en volum d'actius però una de les primeres en activitat hipotecària.

stats