ECONOMIA
Economia 07/12/2010

L'Eurogrup, "impressionat" per les mesures de contenció aplicades per l'Estat

Els ministres d'Economia de l'eurozona elogien la direcció presa pel govern de Zapatero

Agències
1 min

Brussel·lesEls ministres d'Economia de l'eurozona s'han declarat aquest dilluns “molt impressionats” per les noves mesures d'ajustament adoptades per Espanya el passat divendres. Consideren que li permetran aconseguir el seu compromís de reduir el dèficit al 6% el 2011 i frenaran el contagi de la crisi del deute que afecta als països perifèrics de l'eurozona.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta del Govern i ministra d'Economia i Hisenda, Elena Salgado, ha presentat al seus homòlegs europeus el nou paquest d'iniciatives, que inclou la supressió de l'ajut de 426 euros als aturats que han esgotat la seva prestació i la privatitzacó parcial d'AENA i Loteries i Apostes de l'Estat, així com una pujada del 28% de l'impost mínim sobre el tabac i l'avançament de la reforma de les pensions al 28 de gener.

“La millor defensa contra el contagi és millorar les nostres posicions pressupostàries i complir el objectius de dèficit acordats”, ha reflexionat el comissari d'Afers Econòmics, Olli Rehn, en acabar la reunió. “En aquest sentit, hem elogiat a Espanya pel seu programa de reformes substancial i complet, amb accions a tots els fronts, fiscal, estructural i financer”.

El comissari d'Afers Econòmics ha destacat que el pla espanyol "inclou l'augment de de transparència del sector financer i la reestructuració de les caixes", així com d'altres mesures fiscals com l'augment d'alguns impostos i mesures de privatització, de la mateixa manera que l'avançament del calendari de les reformes de pensions i laboral.

stats