CRISI DEL DEUTE
Economia 19/06/2011

L'Eurogrup estudia reduir a la meitat l'últim pagament del rescat grec

Els ministres de finances de l'Eurozona estudien la possibilitat de reduir a la meitat l'últim pagament del primer rescat grec aprovat fa un any. Això vol dir que el país hel·lènic rebria només 6.000 milions per afrontar els venciments de deute que ha de tornar el juliol

Efe
1 min

BarcelonaA l'entrada de la reunió dels ministres de finances iniciada aquesta tarda a Luxemburg, el responsable belga, Didier Reynders, va reconèixer que es podria arribar a una solució de compromís en la crisi grega, que consistiria en que mentre no es troba un acord pel segon rescat, es podria desemborsar 6.000 milions d'euros per afrontar els pagaments més immediats de deute que tenen el seu venciment al juliol. Però aquesta quantitat és la meitat dels 12.000 milions pactats en el cinquè pagament del rescat signat fa un any.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, el president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker, va destacar que "no hi haurà cap acord avui" sobre aquest pagament, però la ministra d'economia espanyola, Elena Salgado, i el propi Reynders es van mostrar més optimistes. Amb tot, es mantenen les diferències fins i tot en les quantitats pendents. Per la Comissió Europea (CE) el cinquè tram arriba als esmentats 12.000 milions, mentre Salgado va parlar de 13.000 milions. Finalment, Reynders va citar els 6.000 milions que es podrien pagar a corre cuita. En la reunió iniciada aquesta tarda i que acabarà demà també es discutirà aquest segon rescat, que es podria allargar en la seva discussió fins l'11 de juliol.

stats