Crisi del deute
Economia 14/09/2011

L'FMI creu que Espanya i Itàlia necessiten suport extern

L'entitat que dirigeix Christine Lagarde valora els esforços que duen a terme actualment els dos països per refer l'equilibri dels seus comptes

Redacció
1 min
Christine Lagarde

BarcelonaEls esforços que fan Itàlia i Espanya per sortir de la crisi estan sent molt grans, però no suficients per redreçar la situació. Així ho han fet saber fonts del Fons Monetari Internacional a l'agència Reuters. Per evitar ser contagiades per situacions com l'eventual fallida de Grècia necessitaran suport extern, afegeixen les mateixes fonts.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Sobre els atacs especulatius contra Espanya i Itàlia, que avui ha aprovat definitivament el pla d'ajust de 54.000 milions d'euros, Lagarde va insistir recentment que els països de la zona euro han de complir els seus compromisos. Per la seva banda, Arrigo Sadun, representant de l'FMI per a països com Itàlia i Grècia, va dir que el paquet d'austeritat d'Itàlia és desafiant però realista.

Lagarde també es va pronunciar recentment sobre el cas italià. La directora gerent de l'FMI va dir que el paquet d'austeritat de 54.000 milions d'euros és un moviment en la direcció correcta, però va sostenir que "la clau ara és la determinació i la posada en marxa d'aquestes mesures".

stats