Economia 08/06/2012

L'FMI calcula que calen 40.000 milions d'ajut a la banca espanyola

Les filtracions sobre l'informe que presentarà dilluns el Fons Monetari Internacional indiquen que la xifra aventurada per Botín pot ser la definitiva. Mariano Rajoy encara no vol ni parlar-ne

Joan Rusiñol
1 min
Anticorrupció investiga la creació de Bankia per estafa

MadridQuants diners necessita de veritat la banca espanyola? Aquesta és la clau que posarà en marxa la maquinària del rescat europeu. Suau o dur, en funció de les magnituds. Mentre se n'espera l'informe oficial, aquest dijous s'ha filtrat que el Fons Monetari Internacional calcula que faran falta 40.000 milions d'euros. El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, sempre obsessiu a l'hora de respectar els temps polítics, conté l'aire i avisa que no mourà peça fins que els auditors del sistema financer no certifiquin la xifra final.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De fet, les conclusions de l'organisme que dirigeix Christine Lagarde, que s'han de conèixer de manera detallada dilluns, assenyalen que les necessitats totals dels bancs espanyols ronden els 90.000 milions, però que 50.000 poden ser coberts perfectament pels recursos de les entitats. Els treballs preliminars ja afirmaven que el 70% tenia bona salut. D'aquesta manera, l'FMI coincideix amb les previsions que es fan des del mateix sector. Fa uns dies, el president del Santander, Emilio Botín, es va atrevir a apostar per la mateixa quantitat que ara torna a estar sobre la taula. O com a mínim l'única que, de moment, està avalada per un organisme de prestigi.

Ho podeu llegir a l'Ara Premium.

stats