Economia
Economia 25/01/2011

L'FMI rebaixa una dècima el creixement previst per a l'economia espanyola

El Fons Monetari Internacional creu que el PIB espanyol només creixerà un 0,6%, una dècima menys que l'anterior previsió i set dècimes per sota de les expectatives anunciades per Zapatero

Agències
1 min

WashingtonEl Fons Monetari Internacional (FMI) preveu que l'economia global creixerà un 4,4% aquest any, la qual cosa millora dues dècimes la previsió anticipada tres mesos enrere, gràcies a una activitat millor del que s'esperava durant la recta final de 2010. En el cas espanyol, en canvi, ha rebaixat les expectatives en una dècima i considera que el creixement serà d'un 0,6%, lluny de l'1,3%, que és la xifra defensada per l'executiu de Zapatero.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'informe també fa la predicció del 2012, i la fixa en un creixement del 4,5%. Pel que fa a l'economia espanyola, creu que creixerà un 1,5%, la qual cosa queda tres dècimes per sota de l'anterior previsió.

L'FMI ha recordat que la recuperació té dues velocitats: en primer lloc, la dels països emergents, que són els que l'empenyen amb força, i en segon lloc –i a distància–, la dels països desenvolupats.

L'informe esmenta entre els requisits "més urgents" per a una robusta recuperació "accions ràpides i àmplies" per superar els problemes financers i de deute sobirana a la zona euro. També alerta dels perills d'una alta desocupació.

stats