Economia 01/08/2012

L'FMI descarta un rescat total a Espanya veient les reformes aprovades

La directora de l'organisme, Christine Lagarde, assegura que les tensions financeres es deuen a "la incertesa" a l'eurozona i reconeix que poca cosa més es pot exigir que faci el govern espanyol

Efe
1 min
Christine Lagarde dirigeix l'FMI, que ahir va posar deures molt estrictes a Mariano Rajoy.

WashingtonLa directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, ha descartat aquest dimecres un programa de rescat a Espanya i ha subratllat que les autoritats "ja estan realitzant el que recomanaríem". Segons Lagarde, les tensions financeres que s'observen es deuen a la "incertesa" a la zona euro.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Quan veiem el que Espanya ha realitzat i té voluntat de realitzar, no hi hauria gaire cosa més que l'FMI pogués demanar a Espanya si estigués en un programa (de rescat)" d'aquestes característiques, ha dit en ser preguntada sobre un hipotètic rescat.

No obstant això, la directora gerent del Fons ha reconegut que aquestes mesures "no estan funcionant" a causa de la "incertesa" sobre el rumb de l'eurozona i les "preocupacions" dels inversors sobre la falta de creixement a Espanya.

Així mateix, ha destacat el "seriós procés d'auditoria" al qual està sotmès el sistema bancari espanyol, i ha titllat d'"adequats" els 100.000 milions d'euros compromesos pels socis de l'eurozona per recapitalitzar la banca espanyola.

En la seva última revisió de l'economia espanyola, l'organisme internacional va pronosticar una recessió més profunda a Espanya el 2012 i el 2013, amb contraccions de l'economia de l'1,7 i el 1,2%, dos i sis desenes més, respectivament, que en les seves previsions d'abril.

Aquests càlculs del Fons inclouen per primera vegada les mesures d'ajust de 65.000 milions d'euros aprovades per l'executiu espanyol al juliol.

"Hi ha factors que estan treballant perquè l'economia espanyola guanyi competitivitat, però alhora elements externs que ennuvolen l'horitzó com la incertesa de cap a on va l'eurozona", ha explicat Lagarde.

Entre aquests factors positius ha destacat "que hem vist com alguns dels nombres de competitivitat a Espanya han millorat, especialment en el sector exterior".

stats