Economia 03/07/2012

L'FMI alerta de la frenada en la recuperació als Estats Units

Christine Lagarde recomana utilitzar l'estret marge de maniobra de què disposa Washington

Efe
1 min

WashingtonEl Fons Monetari Internacional (FMI) ha assenyalat que la recuperació econòmica dels Estats Units seguirà sent "tímida" i ha revisat lleugerament a la baixa les perspectives de creixement: del 2,1% al 2% per al 2012 i del 2,4% al 2,3% per al 2013.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"El creixement s'espera que sigui dèbil en els propers dos anys, alentit per l'endeutament domèstic, l'ajust fiscal i la insatisfactòria demanda global", ha assegurat l'FMI en el seu informe de revisió anual de l'economia nord-americana.

Així mateix, ha alertat sobre la importància d'assegurar "un ritme d'ajust fiscal en el curt termini que sigui solidari amb la recuperació i elimini l'amenaça d'un enorme ajust fiscal el 2013".

En la roda de premsa de presentació de l'informe, la directora gerent de l'FMI, Christine Lagarde, ha destacat que aquest procés de "consolidació fiscal ha de ser sensat i no excessiu", i ha assenyalat que les anàlisis de la institució suggereixen una reducció del dèficit per a 2013 a l'entorn de l'1% del producte interior brut (PIB).

"El govern dels EUA té un marge d'actuació limitat, però ha d'utilitzar-lo", ha agregat l'exministra de Finances francesa.

stats