CONFLICTE ENERGÈTIC
Economia 17/04/2012

L'FMI creu que les nacionalitzacions són perjudicials per al creixement d'Argentina

El Fons Monetari Internacional avisa al govern que les intervencions estatals empitjoren el clima d'inversions

Efe
1 min

WashingtonEl Fons Monetari Internacional (FMI) ha avisat avui al govern argentí que les nacionalitzacions empitjoren el clima d'inversions del país i són "perjudicials" per al seu creixement econòmic.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El conseller del departament d'Investigació de l'FMI, Thomas Helbling, ha explicat avui durant la presentació de l'informe "Perspectives Econòmiques Globals" que les intervencions del govern argentí, com en el cas de la nacionalització d'YPF, són perjudicials per a l'estabilitat de l'economia del país.

"Hi ha hagut un cert deteriorament en el clima d'inversions dels passats anys. Això està inclòs en les previsions. Les intervencions estatals empitjoren el clima d'inversions encara més, el fa impredictible, i això és perjudicial per a les inversions i al creixement", segons ha argumentat Helbling.

L'informe de l'FMI pronostica que el producte interior brut (PIB) d'Argentina, que l'any 2011 va créixer un 8,9%, serà aquest any d'un 4,2% i en el 2013 d'un 4%. Quant a la inflació, que l'any passat va ser del 9,8%, s'accelerarà aquest any un 9,9% i mantindrà aquest ritme durant el 2013, segons l'entitat.

No obstant això, l'FMI ha recordat que aquestes xifres es basen en estadístiques oficials argentines i ha tornat a demanar al govern que millori la qualitat de les seves dades del PIB i l'índex de preus al consum (IPC), que varien en relació als dels analistes privats.

stats