ECONOMIA
Economia 06/07/2012

L'FMI rebaixa les perspectives de creixement mundial per sota del 3,5%

Segons la directora gerent de l'FMI, Christine Lagarde, tots els indicadors parlen d'un alentiment del creixement i "no només a Europa, també als Estats Units"

Efe
1 min
Christine Lagarde, directora gerent de l'FMI.

BarcelonaLa directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, ha explicat que "les perspectives de creixement mundial seran menors del que vam anticipar fa tres mesos". L'organisme va fixar l'abril passat una previsió d'increment de l'economia del 3,5%. Lagarde, que ha participat en una conferència a Tòquio, ha assenyalat que "els indicadors, ja siguin d'inversió, ocupació, creixement o indústria s'han alentit en alguns llocs o han empitjorat en d'altres. I no només a Europa, també als Estats Units".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Sense avançar més detalls, la directora gerent de l'FMI s'ha referit a la cimera europea que va tenir lloc la setmana passada i ha remarcat que mesures com la unió bancària van en la "direcció correcta", tot i que ha avisat que ara s'ha d'aplicar el que s'ha aprovat. Lagarde ha afirmat que la situació al Japó, la tercera economia mundial, passa per una gran pressió sobre el ien. La moneda nipona manté una trajectòria a l'alça sobre l'euro i el dòlar.

stats