Economia 02/05/2012

L'Íbex-35 arriba al seu punt més baix de tota la crisi

Bancs i constructores enfonsen l'Íbex, que ha tornat a nivells de 2003

Ara
1 min

BarcelonaLa borsa espanyola ha caigut un 2,55% i ha tancat en els 6.831 punts, tot i que al final de la sessió ha superat el mínim de març de 2009, quan va arribar als 6.817 punts i, per tant, al punt més baix de tota la crisi econòmica. Feia dies que s'intuïa la superació d'aquesta barrera psicològica i els dubtes dels inversors sobre les companyies espanyoles han acabant fent-ho realitat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Avui, els responsables de la caiguda han sigut els bancs. Banco Popular ha liderat la davallada, amb un 4,93%, seguit de Repsol, que cau un 5,59%. Els següents a la llista són Bankia i Banc Sabadell, que cauen un 4,74 i un 4,48%, respectivament. Abengoa, per la seva banda, ha escapat de la tònica general de l'índex i ha pujat un 6,93% impulsada per la notícia que ha pogut refinançar 1.566 milions d'euros de deute amb els bancs.

Els bancs i les constructores han sigut els protagonistes de les caigudes de les últimes setmanes. Els primers, per la seva exposició al risc immobiliari i a la morositat, que els està obligant a dedicar gran part dels beneficis a provisions per a futures pèrdues. Les constructores, per la seva banda, pateixen per tornar els seus grans deutes amb l'exemple paradigmàtic d'ACS, que està venent part de les seves participacions a Iberdrola i Abertis per poder tornar els préstecs dels bancs. Amb tot, els inversors fugen del pesos pesants de l'Íbex i agreugen la seva caiguda.

stats