Economia 07/08/2012

L'Íbex guanya un 2,23% en el seu tercer dia consecutiu en verd

L'interès del bo espanyol a 10 anys i la prima de risc augmenten lleugerament

Ara
1 min
El selectiu espanyol ha obert amb guanys moderats

BarcelonaEl principal indicador de la borsa espanyola, l'Íbex-35, ha tancat el seu tercer dia consecutiu en verd pujant un 2,23%. L'increment ha portat el selectiu espanyol a tancar en els 7.211 punts, amb els inversors aparentment convençuts que el pitjor de la crisi del deute sobirà ja ha passat i que Espanya rebrà el suport que necessita.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Entre els valors en alça, Mapfre s'ha situat al capdavant dels guanys de l'índex amb un increment del 8,70%, juntament amb Bankia, que ha guanyat un 6,93%, i Arcelormittal, amb un increment del 4,72%.

Entre la mitja desena de valors que sofria caigudes destacava Amadeus (5,47%), Enagas (0,95%) i Ferrovial (0,80%).

La sessió d'avui ha sigut de nou una jornada sense, amb prou feines, referències, de la qual ja s'esperava poc volum negociat i cap sorpresa, com les més de cinc hores que va estar la borsa espanyola sense operar al vespre.

Després del ral·li alcista d'ahir, amb la quarta pujada més important de l'any, del 4,41%, l'índex espanyol segueix aquest dimarts reflectint la confiança dels inversors.

La prima de risc, per la seva banda, ha tancat en els 538 punts bàsics, quatre més que ahir, un lleuger increment causat per l'encariment del bo espanyol a 10 anys, que s'ha negociat en el mercat secundari amb un interès del 6,86%, lleugerament superior al del tancament d'ahir.

L'euro ha obert a la baixa al mercat de divises de Frankfurt i a hores d'ara es canvia a 1,2427 dòlars, i el barril de cru Brent cotitzava a l'Intercontinental Exchange Futures (HISSI) de Londres a 109,60 dòlars.

stats