Borses
Economia 15/08/2011

L'Íbex tanca amb un augment del 0,71% per l'empenta de Wall Street

L'índex selectiu espanyol ha tancat la sessió d'avui amb una puja del 0,71%, fins els 8.709 punts. La sessió ha començat amb guanys del 0,67%, que s'han moderat fins als volts del migdia, quan perdia un 0,34%. Malgrat ser dia festiu i les poques operacions realitzades, la volatilitat ha estat elevada, com en les últimes sessions.

T. G.
2 min

BarcelonaTot i ser festa, la borsa no descansa. L'inici de la sessió s'ha caracteritzat pels ànims dels inversors, que encara pensaven en la bona notícia de la prohibició de les vendes en curt de la setmana passada. Els guanys arribaven al 0,67%, però, a poc a poc, les compres han perdut empenta i l'augment de l'índex s'ha moderat. Abans del migdia han començat a registrar-se les primeres pèrdues i a les 12.45 hores el selectiu espanyol ha retrocedit un 0,34%. La clau ha estat el sector bancari, que ha començat amb vigor, tot i que després ha liderat també les pèrdues.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Però com dies i setmanes anteriors, l'obertura de la borsa de Nova York ha estat clau. Els guanys de Wall Street, que a mitja tarda guanyava un 0,97%, ha permès girar la truita un altre cop. Al final, l'Íbex ha tancat amb un increment del 0,71% i s'ha situat en els 8.709 punts. També ha estat important pel canvi d'ànims dels inversors la informació que el Banc Central Europeu (BCE) va invertir en la compra de deute perifèric 22.000 milions durant la setmana passada.

La borsa espanyola i els diferents mercats europeus afronten una setmana molt important per l'euro. Els inversors esperen la reunió de demà entre el president francès, Nicolas Sarkozy, i la cancellera alemanya Angela Merkel, que miraran d'avançar sobre els acords de l'última cimera europea del 21 de juliol. Demà també hi haurà una subhasta de lletres a 12 i 18 mesos en què el tresor espanyol espera captar fins a 6.000 milions.

La prima de risc, és a dir, el diferencial entre els bons espanyols i els alemanys a deu anys, s'ha mantingut al matí als 264 punts bàsics, amb una rendibilitat del 5%, uns nivells més que acceptables tenint en compte els augments protagonitzats fins al dilluns 8 d'agost.

stats