RETALLADES SECTOR PÚBLIC
Economia 25/05/2012

L'Incasòl anuncia un ERO per acomiadar el 40% de la plantilla, 203 treballadors

L'empresa pública justifica la mesura dins l'estratègia de reajustament del Govern i per la davallada de l'activitat en un 80% els darres anys

Ara
1 min

BarcelonaL'Institut Català del Sòl (Incasòl) ha presentat aquest divendres a la plantilla un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per acomiadar 203 treballadors, un 40% del total de 510 persones que hi treballen.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons han confirmat a l'ARA fonts de l'empresa pública, la mesura s'emmarca dins del pla de reajustament de la Generalitat i respon a una davallada del 80% en l'activitat els darrers quatre anys.

El sindicat UGT ha rebutjat l'expedient, assegurant que darrera la davallada d'activitat que al·lega l'empresa hi ha una renúncia per part de la direcció i del mateix Govern a desenvolupar polítiques d'habitatge i vetllar per l'equilibri territorial, que és la funció que hauria de fer l'Incasòl. El sindicat ha lamentat que es "desmantelli" l'empresa per acabar a la llarga passant a mans privades aquestes funcions.

Aquest és el primer gran ERO que es presenta al sector públic després que la reforma laboral obrís la porta per primera vegada a que els ens públics facin acomiadaments col·lectius si ho justifiquen amb una davallada pressupostària sostinguda de tres trimestres.

stats