ECONIOMIA
Economia 11/03/2012

La UGT demana a Artur Mas que pressioni Rajoy perquè obri una negociació per a la reforma laboral

El secretari general d'UGT de Catalunya, Josep María Álvarez, i el de CCOO, Joan Carles Gallego, han coincidit a l'hora de demanar als treballadors que facin assemblees a les escoles, universitats i empreses per explicar la retallada de drets de la reforma laboral

Toni Gaganté
1 min

BarcelonaEl líder de la UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha exigit al president de la Generalitat, Artur Mas, que pressioni el seu homòleg a l'Estat, Mariano Rajoy, perquè obri una mesa de negociació amb els sindicats. Álvarez ha argumentat en el seu parlament final a la manifestació d'avui que "si tant preocupa a Mas la imatge de Catalunya a l'exterior, que li digui a Rajoy que ens rebi. Això és comportar-se com un patriota".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Álvarez ha iniciat el seu discurs fent una referència als clients de bancs i caixes afectats pels canvis de participacions preferents, un producte financer que es va vendre fa anys a les oficines de les entitats financeres i que ara provoca problemes de liquiditat als seus tenidors. El secretari general d'UGT ha dit que "els bancs ens han fet el 'corralito' de la vergonya. Aquesta també és la nostra lluita".

Més endavant, Álvarez ha destacat que ni el sistema financer ni les empreses han rebut cap de les conseqüències de la reforma laboral, i que, en canvi, els treballadors ja han vist com es renegocien els salaris, els horaris i totes les condicions laborals.

Per la seva banda, el secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego, va animar a la participació en la propera vaga general del 29 de març i va coincidir amb Álvarez a l'hora de demanar als treballadors que facin servir els propers 15 dies per plantejar el debat en assemblees a escoles, universitats i empreses per explicar la retallada de drets de la reforma laboral.

stats