Economia 09/06/2012

Lagarde veu "sòlides" les reformes a Espanya i demana més unió a Europa

La directora de l'FMI aposta per crear un organisme europeu pel control bancari i reclama, sense referir-s'hi explícitament, avançar en cap als eurobons

Efe
1 min

WashingtonLa directora executiva del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, considera que les reformes aplicades fins ara pel govern espanyol són "sòlides", alhora que ha reclamat més unió i "més visió" a llarg termini als polítics europeus.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Espanya està duent a terme reformes sòlides i àmplies, que nosaltres recolzem. Sens dubte la situació és difícil. Per això és mes important encara continuar desenvolupant aquestes reformes. D'aquesta manera es redueix la pressió i s'estabilitza la situació", ha dit en una entrevista al diari alemany Süddeutsche Zeitun.

"Però si la seva pregunta es refereix a les ajudes financeres del fons, puc dir-li que Espanya no les ha sol·licitat", comenta la directora executiva del FMI, els plantejaments del qual per resoldre la crisi de la zona euro xoquen amb els del govern alemany.

Segons Lagarde, la UE s'ha d'encaminar cap a una major unió dels europeus per afrontar la crisi. La responsable de l'FMI ha apostat per la creació d'una institució europea per al control bancari, garanties comunes per als dipòsits i ha recolzat els eurobons.

"Europa té un projecte comú i els seus membres desitgen dur-ho a terme junts. El que mina tots els esforços per a la conservació de l'euro són la inseguretat i els dubtes sobre la visió a llarg termini dels polítics i la sostenibilitat de la zona euro", ha afegit.

Lagarde ha afegit que "Alemanya ha de jugar un paper dirigent per superar la crisi. És un gran país que té èxit per les reformes de la passada dècada".

stats