Economia 22/09/2011

Lagarde creu que la situació econòmica és “perillosa” i pot empitjorar

L'FMI destaca les mesures "valentes" d'alguns països europeus mentre que el Banc Mundial demana als emergents que "no prenguin decisions estúpides"

Efe
1 min

WashingtonEl Banc Mundial (BM) i el Fons Monetari Internacional (FMI) assenyalen les advertències d'una nova recessió en les economies avançades i alerten sobre les creixents "temptacions proteccionistes" en les economies emergents.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Robert Zoellick, president del Banc Mundial, ha dit que els països emergents, tant a Àsia com a Llatinoamèrica, han d'evitar les "temptacions proteccionistes" que poden aparèixer fruit del descens de la demanda internacional. "No prenguin decisions estúpides, no deixin que el món caigui en el proteccionisme", ha dit Zoellick que recomana mantenir la vista posada en els "motors de creixement a llarg termini".

Així mateix, el president del Banc Mundial ha assegurat que els líders de les economies avançades han d'actuar "com més aviat" per evitar que la crisi s'estengui als països en desenvolupament en assenyalar que la inacció i les polítiques a curt termini seria "irresponsable".

Per la seva banda, la nova directora gerent de l'FMI, Christine Lagarde, ha reafirmat que la sortida de la crisi passa per "una sincronització i determinació política col·lectiva", i insta a països avançats i emergents a contribuir amb la seva part.

"La situació és perillosa, hem reduït les nostres previsions i veiem riscos a la baixa en l'horitzó a causa d'un debilitament del creixement", ha indicat Lagarde en el seu primer discurs d'obertura de la reunió anual del BM i l'FMI a Washington.

No obstant això, ha destacat les "valentes" mesures preses per alguns països europeus per enfortir el sistema financer i la fiscalitat, alhora que va desestimar que les oscil·lacions de les borses afectin les decisions de l'FMI. "Hem vist accions conjuntes i decidides, però necessitem més. El que necessitem és major impuls col·lectiu", ha assegurat l'exministra francesa de Finances.

stats