Economia 17/04/2012

L'alcalde de Buenos Aires critica la nacionalització d'YPF: "És contrària als interessos argentins"

El partit conservador, que governa a la ciutat, anuncia que votarà en contra de la llei de nacionalització

Efe
2 min
L'alcalde de Buenos Aires, Mauricio Macri / EFE

Buenos AiresL'alcalde de Buenos Aires, el conservador Mauricio Macri, ha considerat aquest dimarts que la decisió del govern argentí d'expropiar el 51% de la petroliera YPF a l'espanyola Repsol va "en contra dels interessos dels argentins" i no resol el greu problema energètic del país.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Els argentins estaran pitjor en un any del que ho estan avui", ha dit l'alcalde en una roda de premsa convocada per anunciar que el seu grup parlamentari, Proposta Republicana (PRO), votarà en contra del projecte de llei de l'oficialisme per expropiar el 51% de les accions de Repsol a YPF.

Macri ha responsabilitzat del problema energètic que pateix Argentina els governs de Néstor Kirchner (2003-2007) i de la seva dona i successora, Cristina Fernández.

"Els mateixos que el 1992 van decidir privatitzar YPF, avui decideixen nacionalitzar-la, quan el centre del debat hauria de ser analitzar per què va ser un fracàs la política energètica", ha insistit.

La seva decisió, ha dit, compromet els argentins "a pagar milers de milions de pesos i, el que és molt pitjor, la nostra paraula quedarà, un cop més, devaluada".

"Aquesta discussió, si YPF ha de ser privada o pública, argentina o estrangera, no resol el nostre problema, que és gravíssim", ha admès.

L'alcalde ha apostat per "una comunió de treball d'argentins i estrangers, construint confiances, que els argentins siguem creïbles davant del món, no prepotents".

"Aquest és el camí, el de regles clares, el de parlar clar, el de treballar, no amb els amics, amb tots els que treballin", ha conclòs.

Les declaracions de Macri coincideixen amb l'inici de la tramitació parlamentària del projecte de llei d'expropiació d'YPF, que va ser intervinguda el dilluns i està administrada per un equip encapçalat pel ministre de Planificació, Julio de Vido, i el viceministre d'Economia, Axel Kicillof.

stats