Economia 20/06/2012

L'altra interconnexió energètica amb França

Ignasi Pujol
1 min

Red Eléctrica de España i el BEI van signar ahir un préstec de 175 milions d'euros per al finançament de la part espanyola de la interconnexió elèctrica Espanya-França, la MAT.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest projecte ha omplert centenars de portades i ha ocupat hores i hores de tertúlies televisives i radiofòniques. En canvi, un altre projecte energètic igualment estratègic passa sovint desapercebut: el gasoducte Figueres - frontera francesa, anomenat MidCat. El gas, que absorbeix el 21% del consum d'energia primària dels catalans, és sovint el gran oblidat en els debats energètics. El MidCat seria el primer punt d'interconnexió gasista entre Catalunya i França i el tercer entre Espanya i el país veí, després de les connexions de Larrau (Navarra) i Irun (País Basc). La UE considera aquest gasoducte, que podria estar operatiu el 2018, prioritari per incrementar la seguretat de subministrament de gas a Europa diversificant els països proveïdors. S'incrementarien les possibilitats d'abastament des de l'Àfrica i es disminuiria la dependència europea de Rússia.

Gas Natural, promotora del magatzem de Balsareny, vol entrar també al capital del macrogasoducte Medgaz, que uneix Algèria i Espanya.

stats