ECONOMIA
Economia 06/05/2011

L'economia catalana creix una dècima el primer trimestre

El PIB millora un 1,3% interanual, segons l'avanç elaborat pel departament d'Economia i Coneixement de la Generalitat. El Banc d'Espanya situa el creixement de l'economia espanyola el primer trimestre en el 0,2% trimestral

Ariadna Carbonell
1 min

BarcelonaPoc a poc l'economia catalana continua millorant. El primer trimestre de 2011, el producte interior brut (PIB) va créixer una dècima i va col·locar la taxa interanual en l'1,3%, segons les xifres que ha donat a conèixer el departament d'Economia i Coneixement de la Generalitat. Tanmateix, aquestes dades suposen una ralentització del creixement trimestral de l'economia catalana, que va tancar els darrers tres mesos de 2010 amb una pujada del 0,4%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons la nota enviada per la conselleria d'Economia, l'augment de la inflació, les dificultats d'accés al crèdit i l'increment dels tipus d'interès impedeixen l'avenç de la demanda interna i, per tant, la millora del consum i l'impuls del creixement.

Els responsables de la lleugera millora del creixement són la indústria, que creix un 2,2% en el trimestre, i el dinamisme dels serveis, que pugen un 1,8%. Per contra, la construcció segueix aportant males dades. Entre gener i març va caure un 4%, un retrocés encara elevat però inferior al de trimestres anteriors, quan el sector del totxo queia a ritmes superiors al 6% i 7%.

A banda de les dades catalanes, el Banc d'Espanya també ha publicat xifres de l'evolució econòmica espanyola el primer trimestre. El butlletí econòmic de l'entitat que presideix Miguel Ángel Fernández Ordóñez situa en el 0,2% el creixement del PIB espanyol en el primer trimestre, la qual cosa eleva fins al 0,7% la taxa de creixement interanual. L'augment del PIB al primer trimestre és el mateix que va registrar l'economia espanyola el quart trimestre de 2010.

stats