Economia 14/08/2012

L'economia de l'eurozona es contreu un 0,2% el segon trimestre del 2012

En termes interanuals la caiguda és ja d'un 0,4%

Efe
2 min

Brussel·lesL'economia dels països de l'euro i de la UE es va contreure un 0,2% al segon trimestre del 2012, comparat amb els tres primers mesos de l'any, segons dades difoses avui per l'oficina estadística comunitària Eurostat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En termes interanuals, el PIB de l'eurozona va caure un 0,4% al segon trimestre i el del conjunt de la Unió Europea (UE), un 0,2%.

L'economia espanyola va patir un retrocés del 0,4% al segon trimestre enfront del primer i un 1% si es compara l'evolució del PIB amb el mateix període de l'any anterior, segons les dades d'Eurostat.

En el segon trimestre de l'any estaven en recessió almenys vuit països de la UE −no hi ha dades disponibles encara per a tots−, entre els quals hi havia algunes de les grans economies de l'euro, com Itàlia −amb una caiguda del 0,7% i del 0, 8% en el període anterior− i Espanya −amb tres trimestres consecutius de retrocessos.

També el Regne Unit està en recessió, atès que el seu PIB es va contreure un 0,7% en el període de referència, de manera que ja fa tres trimestres consecutius que té una evolució negativa.

Dels països rescatats, estan en recessió Grècia −tot i que Eurostat encara no disposa de la dada al tancament del segon trimestre− i Portugal, a falta de conèixer les dades d'Irlanda.

També Xipre, que ha demanat un rescat complet a l'eurozona i al Fons Monetari Internacional (FMI), encadena quatre trimestres en negatiu i registra en el segon trimestre una caiguda del 0,8% del seu PIB.

Romania, en canvi, va aconseguir sortir de la recessió en registrar un lleuger creixement del 0,5% entre abril i juny davant la caiguda del 0,1% i del 0,2% en els trimestres immediatament anteriors.

Sorprèn la dada de Finlàndia: l'economia va retrocedir un 1,0% entre abril i juny i després d'avançar un 0,8% al primer trimestre.

El millor resultat el registra Suècia, que estira de l'economia europea amb un creixement del 1,4%.

L'economia letona també va progressar en créixer el seu PIB un 1,0%, igual que l'eslovaca, que va avançar un 0,7%.

El PIB de França segueix estancat i l'alemany va augmentar un 0,3%.

Bèlgica va patir les conseqüències de la crisi, ja que la seva economia es va contreure un 0,6% en el segon trimestre, després d'un creixement del 0,2% en el primer.

stats