Economia 07/06/2012

L'economia mundial s'enfonsa, a la portada de 'The Economist'

La revista britànica demana a Merkel que elabori un pla clar i concret que dissipi els dubtes sobre la voluntat de Berlín de salvar l'euro, i que inclogui la recapitalització dels bancs espanyols amb fons comuns

Ara
1 min
Portada de The Economist del 9 de juny del 2012.

BarcelonaEl setmanari britànic 'The Economist' dedica la portada del proper número a l'enfonsament de l'economia mundial, que il·lustra de manera literal. Un vaixell amb la inscripció de "L'economia mundial" apareix caient cap al fons del mar, d'on surt una bafarada que demana: "Siusplau, podem engegar els motors ara, senyora Merkel?"

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'editorial de la revista sosté que l'economia global està en "greu perill" –"Als bots salvavides!" és el crit dominant als mercats de bons, seguint amb l'analogia marítima– i que "molt depèn d'una sola dona". I manifesta que l'estratègia de Berlín ha estat ruïnosa per a la resta de l'eurozona i s'ha esgotat.

La cancellera ha de traçar un pla clar per a la moneda única, afegeix l'editorial, com a tard de cara a la cimera europea del 28 de juny –abans, si les eleccions gregues estenen el pànic–, i el projecte ha de ser prou específic per dissipar qualsevol dubte sobre el compromís alemany per salvar l'euro. Ha d'incloure, a més, un compromís per usar fons comuns per recapitalitzar els bancs espanyols, conclou el setmanari.

stats