Economia 30/05/2012

L'embolic de comunicats del BCE que ha esvalotat els mercats

L'organisme europeu envia un comunicat en què desmenteix el 'Financial Times', però assegura que no pagarà cap rescat, i després el retira "per problemes tècincs"

Ara
1 min

BarcelonaEl Banc Central Europeu ha emès avui un comunicat en què desmentia les informacions publicades pel diari econòmic 'Financial Times' que apuntaven a una negativa de l'òrgan europeu a pagar el rescat de Bankia. El BCE assegurava, en una primera versió del comunicat que "s'ha de tenir en compte que els fons que necessiten els bancs per complir amb els requeriments de capital no poden sortir del sistema de l'euro".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest paràgraf hauria estat decisiu per augmentar la confusió en els mercats i hauria ajudat en l'ascens de la prima de risc, que marca màxims històrics i supera la zona d'intervenció de països com Grècia i Irlanda.

El BCE, aleshores, ha retirat aquest paràgraf del comunicat, al·legant un "error tècnic", però les aigües ens els mercats estaven massa remogudes i no han aconseguit relaxar la prima de risc, que ha seguit escalant.

stats