Economia 05/06/2012

L'empresa càrnia Frigorífics Garrotxa tanca i deixa 120 treballadors al carrer

Els propietaris al·leguen problemes de liquiditat i organitzatius i també apunten cap a factors com el preu del porc, la caiguda del consum d'aquest tipus de carn i la crisi general

Acn
1 min
Frigorífics Garrotxa, l'empresa càrnia de Sant Esteve d'en Bas que tanca / ACN

La Vall d'en BasL'empresa càrnia Frigorífics Garrotxa, amb seu central a Sant Esteve d'en Bas, a la Vall d'en Bas (Garrotxa), tanca i deixa al carrer 120 treballadors. La direcció ha argumentat "falta de liquiditat econòmica" i problemes "organitzatius" per prendre aquesta decisió.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A més a més de la seu central de la Garrotxa, on hi ha 90 treballadors, el tancament també afecta els altres centres de treball que té a Figueres, amb cinc empleats, i els de Barcelona i Sabadell, que en tenen 25 entre els dos, segons ha explicat el responsable dels sectors Indústria i Agroalimentari de la UGT a les comarques gironines, Gabriel Tejada.

A partir d'ara l'empresa reduirà al mínim l'activitat i obre un mes de negociacions amb el comitè per establir les indemnitzacions de la plantilla.

A més dels problemes de liquiditat i organitzatius, l'empresa presenta l'expedient d'extinció de l'activitat també pel preu del porc, la situació de crisi i la falta de consum, que no han contribuït a fer viable l'empresa.

La direcció va comunicar a la plantilla la decisió del tancament aquest dilluns, però no ha estat fins aquest dimarts que s'ha encetat el que ha de ser un mes de negociacions amb el comitè –només representat per UGT.

stats