ECONOMIA
Economia 09/05/2012

L'Estat entra al capital de sis entitats en només 10 mesos

La nacionalització de Bankia representa la sisena entitat que cau en mans del FROB des de juliol de 2011

Toni Garganté
1 min

BarcelonaEl 22 de juliol de l'any passat el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) va entrar a Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM). Aquesta va ser la primera de cinc entitats que van passar a mans de l'entitat pública. El FROB va entrar a la CAM davant els indicis de mala gestió realitzats per la direcció de la caixa alacantina. L'organisme dependent del Banc d'Espanya va subhastar l'entitat el 7 de desembre i la va adjudicar al Banc Sabadell.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El govern socialista va comprovar ràpidament que amb els préstecs que va facilitar el FROB el 2010 no n'hi havia prou i fa just un any va forçar les caixes que s'havien fusionat a buscar socis i convertir-se en bancs. NovaGalicia, CatalunyaCaixa i Unnim no van trobar nous accionistes i el setembre de 2011 van ser adquirides pel FROB per un valor residual. L'Estat hi va injectar diners amb la voluntat de recuperar-los posteriorment amb la seva reprivatització. I així ho va fer el febrer passat amb Unnim. El BBVA la va comprar per un euro. Els bancs tornaran al FROB els diners que els va avançar.

El novembre passat, Banco Valencia, una entitat participada pel grup Bankia, també va ser nacionalitzada amb la mateixa fórmula que la CAM. A hores d'ara, estan en procés de privatització Banco Valencia i CatalunyaCaixa, que podrien subhastar-se el juny proper. NovaGalicia sembla que te una darrera oportunitat per part del Banc d'Espanya per buscar socis que vulguin entrar en el capital.

stats