HIPOTEQUES
Economia 04/03/2011

L'Euríbor s'enfila fins al 1,924%, el nivell més alt en dos anys

La pujada d'avui respon a les paraules d'ahir del president del BCE, que alertava d'una possible pujada del preu del diner a l'abril

Redacció
1 min

BarcelonaL'Euríbor ha experimentat avui una de les pujades més elevades dels darrers dos anys. L'indicador que regeix la majoria d'hipoteques s'ha situat en l'1,924%, el nivell més alt en dos anys. L'escalada de l'euríbor és la resposta a les paraules d'ahir del president del Banc Central Europeu (BCE), Jean Claude Trichet, que va alertar ahir d'una previsible pujada dels tipus d'interès.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El BCE ha deixat els darrers 31 mesos els tipus d'interès a la zona euro a l'1%, el nivell més baix de la història de la institució. Tanmateix, l'augment de la inflació a Europa ha posat en alerta l'entitat monetària, que es prepara per pujar tipus per controlar l'augment dels preus, impulsats per l'escalada del petroli i els aliments.

L'entitat monetària es troba actualment en la difícil situació d'haver de fer front a l'augment de la inflació en un moment en què el creixement de l'economia europea encara no està consolidat, alhora que s'enfronta al risc que suposen els països amb una situació més fràgil com Grècia, Irlanda, Portugal, Bèlgica, Itàlia o Espanya.

stats