ECONOMIA
Economia 27/07/2012

Manos Limpias denuncia Isidre Fainé i Antoni Brufau pel pla de pensions cobrat fa cinc anys

L'Oficina Antifrau de Catalunya ja va arxivar el cas en una ocasió perquè va entendre que el president de CaixaBank va percebre la indemnització que li pertocava quan es va jubilar de director general de La Caixa el 2007

Ara
1 min
Isidre Fainé, president de CaixaBank

BarcelonaEl sindicat Manos Limpias manté la seva activitat de denúncia. Després d'haver presentat una querella contra els gestors de Bankia, ara ha decidit denunciar el president de CaixaBank, Isidre Fainé, i també el president de Repsol, Antoni Brufau, davant l'Audiència Nacional i la Fiscalia Anticorrupció per un presumpte delicte d'administració deslleial.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El comunicat de Manos Limpias explica que Fainé va rebre indemnitzacions de 24,5 milions d'euros "en passar de director general a president de l'entitat". No explica res més d'Antoni Brufau, que abans de l'actual càrrec a Repsol va ser també director general de La Caixa. L'Oficina Antifrau de Catalunya va arxivar fa 15 dies unes diligències prèvies obertes davant d'una denúncia rebuda en el mateix sentit.

La situació es remunta al juny del 2007, quan isidre Fainé es va jubilar i va abandonar el càrrec de director general de l'entitat financera. Fainé va cobrar el que li pertocava del seu pla de pensions, amb les aportacions fetes durant més de 20 anys de trajectòria professional. La resolució de l'Oficina Antifrau així ho ha entès. Isidre Fainé, en realitat, no es va jubilar, i va passar a ser president de La Caixa, càrrec que encara manté, igual que el de màxim responsable de CaixaBank.

stats