Economia 19/07/2012

La prima de risc tanca en màxim històric per segon dia consecutiu

L'interès sobre el bo espanyol a 10 anys supera el 7% i el seu diferencial amb el bo alemany se situa en els 580 punts

Ara
1 min

BarcelonaLa subhasta de deute celebrada avui pel Tresor ha portat la prima de risc espanyola a màxims històrics per segon dia consecutiu. El diferencial entre el bo espanyol i l'alemany a 10 anys ha escalat fins als 580 punts bàsics, quatre punts per sobre del màxim que va registrar ahir.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Mai abans en l'era euro s'havia tancat amb una prima de risc tan alta, tot i que s'han assolit rècords més elevats en algun moment del dia.

L'interès del bo espanyol a deu anys ha superat poc després de les 11.00 hores d'aquest matí el 7%, nivell que ja no ha abandonat. A l'hora dels tancament de les borses marcava un 7,02%.

Per la seva banda, l'Íbex-35 ha viscut una jornada de guanys moderats i ha tancat en els 6.632 punts després de guanyar un 0,63%. El valor que més puja és, com ahir, Bankia, que guanyant un 14,05% recupera part de les pèrdues que va tenir la setmana passada. Darrere seu se situen les constructores FCC i OHL, que guanyen un 4,64% i un 3,26%, respectivament.

A la part baixa es troba Acciona, que perd un 5,56%, BME, amb un 2,09%, i Red Eléctrica, amb un 1,92%.

La resta de borses europees han tancat amb guanys, encapçalades per Frankfurt, que ha pujat un 1%, París, amb un 0,8%, Milà, amb un 0,4% i Londres, que ha pujat un 0,4%.

L'estat espanyol no ha sigut capaç de col·locar el màxim previst de 3.000 milions tot i apujar considerablement el tipus d'interès de l'emissió. A diferència d'altres ocasions, la demanda ha sigut inferior a l'oferta màxima.

stats