Economia 12/06/2012

Espanya paga el seu deute més car que mai des que és a l'euro

L'Íbex puja lleugerament tot i el llast dels bancs, que cauen tot i el rescat

Ara
1 min

BarcelonaEl bo espanyol a 10 anys ha batut tots els rècords des de l'entrada a la zona euro i s'ha arribat a pagar amb un interès del 6,8%, el més alt des que existeix l'euro. Això ha mantingut el creixement de la prima de risc, que mesura la diferència entre el bo espanyol i l'alemany a deu anys, que ha tancat en 528 punts bàsics, amb l'interès en el 6,73%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El inversors segueixen sense veure el rescat com la solució als problemes d'Espanya i l'Íbex ha pujat només un 0,09%, tot i que els bancs han caigut sense excepcions. El selectiu espanyol ha tancat en 6.522 punts gràcies a les pujades de pesos pesants com Telefónica, que ha guanyat un 1,64%, o Iberdrola, amb una pujada d'un 0,90%.

Tots els bancs han caigut, encara que els que més ho han fet han estat Bankinter, amb una pèrdua del 4,64%, Banco Popular, que ha caigut un 3,55%, i Bankia, amb un 1,91%.

Les borses europees també s'han debatut entre els beneficis i les pèrdues, amb Frankfurt pujant un 0,3%, París un 0,1% i Londres guanyant un 0,8%. La Borsa de Milà ha estat l'única que ha perdut, quan ja assenyalen l'economia italiana com la propera a rescatar.

stats