Economia
Economia 17/11/2011

Recoder assegura que, si Ryanair incompleix el contracte, “la Generalitat no pagarà”

El conseller de Territori i Sostenibilitat subratlla que, a diferència de l'acord anterior, ara el Govern no compensarà la companyia irlandesa “si AENA aplica un augment de les taxes” en els aeroports de Girona i Reus

Ara
1 min

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, assegura que el nou acord amb Ryanair pels aeroports de Girona i Reus eximeix la Generalitat de pagar a la companyia irlandesa si no compleixen amb el contracte establert. Segons Recoder, l'acord que hi havia fins ara, “tenia uns mecanismes molt febles per obligar a la companyia a complir”. No obstant, preguntat per les penalitzacions i les sancions a les que se sotmetrà Ryanair si no compleix amb el contracte, el conseller ha admès que els detalls de l'acord “encara s'han d'acabar de redactar”. Es desconeixen, també, els detalls sobre l'aportació econòmica que hauran d'assumir la Generalitat i els empresaris locals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el titular de Territori i Sostenibilitat ha assegurat que l'acord tira endavant, però ha recordat que “podria trontollar” si AENA “decideix apujar les taxes” dels aeroports de Girona i Reus. En aquest sentit, ha sigut taxatiu en assegurar que “no podem estar en l'obligació d'incrementar les aportacions públiques perquè una altra administració en tregui un rèdit”, i ha subratllat que la Generalitat no compensarà la companyia low cost si AENA aplica un augment de les taxes.

Recoder ha aprofitat l'entrevista per carregar contra la gestió d'AENA, de la qual ha dit que hauria d'apujar les taxes de l'aeroport de Barcelona "perquè deixés de ser un atractiu per les companyies low cost" i es convertís "en un hub intercontinental alimentat per companyies de radi mitjà", de manera que es podria especialitzar els altres aeroports "amb low cost i vols xàrter".

stats