Economia 24/01/2012

El Govern assegura que la no-descentralització de l'aeroport del Prat és "un pas enrere"

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, confia que la decisió de la ministra de Foment "ens permeti agafar impuls i arribar més lluny". "No volem que el Prat estigui supeditat a Barajas", reclama

Ara
1 min
El conseller de Territori  i Sostenibilitat, Lluís Recoder.

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha dit aquest dimarts en una entrevista a Els matins de TV3Els matinsTV3 que la decisió de la ministra de Foment, Ana Pastor, de no descentralitzar l'aeroport del Prat, significar donar "un pas enrere".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot i això, Recoder confia que aquest fet "ens permeti agafar impuls i arribar més lluny", perquè és una "qüestió fonamental" que el Prat "no estigui supeditat a Barajas". Això, segons ha subratllat, "només ens ho garanteix que tinguem majoria en la gestió".

El titular de Territori i Sostenibilitat va reclamar aquest dilluns una gestió individualitzada del Prat que no estigués "sota el paraigües de la de Barajas", davant la proposta de Pastor.

La ministra de Foment va liquidar aquest dilluns les reivindicacions catalanes sobre el Prat per gestionar individualment l'aeroport de Barcelona. Segons va informar, el govern espanyol opta per impulsar conjuntament les infraestructures del Prat i de Barajas.

En aquest sentit, Recoder ha afirmat que "els aeroports espanyols no es complementen, sinó que competeixen entre ells".

El conseller ha reclamat "una alternativa" a aquesta situació, i ha afegit que "estem disposats a treballar-hi".

Finalment, Recoder ha dit que en els propers dies es trobarà amb Ana Pastor, tot i que no ha confirmat que aquesta reunió tingui lloc abans de l'1 de febrer, data en què està prevista la primera reunió entre el president del Govern, Artur Mas, i el cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy.

stats