Economia 10/02/2012

L'oposició demana al Govern detalls del pla social pels 4.000 treballadors de Spanair

ERC: "Ja s'ha encarregat Aena d'espantar el soci industrial; un Estat serveix per això"

Elena Freixa
1 min

BarcelonaLes intervencions dels diputats del PSC, ICV i ERC a la comissió d'Economia del Parlament han avalat les accions del Govern per mirar de salvar Spanair, però han exigit que clarifiqui quin pla contempla per donar sortida als més de 4.000 treballadors de la companyia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El diputat d'ICV, Joan Boada, ha criticat el tancament "desordenat" de l'empresa d'un dia per l'altre i la manca de previsió que ha portat al concurs de creditors i ha deixat les indemnitzacions en mans del Fons de Garantia Salarial.

Tots tres partits, però, han avalat l'actuació del Govern per intentar donar viabilitat a la companyia durant tot el 2011. El portaveu d'ERC, Joan Puigcercós, ha criticat el paper obscur d'Aena en el procés de cerca del soci industrial: "Ja s'ha encarregat (Aena) d'espantar el soci; un Estat serveix per això", ha dit.

El conseller Recoder ha dit que el proper 14 de febrer hi haurà la primera reunió de seguiment per mirar de recol·locar la plantilla. Els treballadors es troben concentrats a les portes del Parlament per exigir respostes a la Generalitat sobre el seu futur

La intervenció de Santi Rodríguez, diputat del PP, ha estat molt crítica i ha acusat tant el Govern tripartit com l'actual de prendre el relleu de l'operació Spanair per satisfer els seus "egos nacionalistes".

stats